Summary of my weight loss:
I have loss 18 kg + 25.5 inches with 2 Herbalife shakes + 1 normal meal.
I loss another 1 kg + 24.1 inches after I stopped taking Herbalife shakes.
To date, I have lost a total of 19 kg + 49.6 inches of my body.
I'm currently taking 2-3 normal meals per day.
I'm no longer dependent on Herbalife Shakes for more than 5 years.


Disclaimer:
All Herbalife Food Products are Halal Certified
except for Chocolate Peanut Protein Bar.
Click link for more details.

Copyright:
Please note that all photos and text is solely own by ADIEHA and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy and paste, to reproduce, to use or to modify the photos and text in any way, alone or in any other context, without the written permission by the owner in advance. For any inquiries email me at adieha@gmail.com


Older Posts    Home    Newer Posts


Wednesday, September 07, 2011

Tutorial for Road Tax Sticker

Q : as-salam.. ada tips utk bersihkan cermin kereta dari sticker? eg sticker roadtax, sticker lama yg ink dah melekat kat cermin. thx in advance! ~ source link

A : wsalam..

family sy ni.. tiap kali tukar roadtax, kiteorg tanggal sticker tu slow2, mmg tade tinggal pape2 sisa. tatau la awak koyak ganas ke ape. kene start dr setiap bucu dan tarik slow2. tgn kene mcm tgn surgeon. ehehee. cara2 nye sy akan share kat bwh nnt. :D

papepon, bbrp tahun yg lepas kiteorg dah gune method baru. tayah nak lekat trus roadtax direct ke cermin kereta. kiteorg beli see thru sticker khas utk road tax. dia sama mcm sticker 'university', sticker 'pas masuk'.. etc, jenis yg bukan lekat trus, tp jenis pelekat yg senang tanggal, leh pindah2 dengan senang. sticker road tax ni, ade 'window' utk tayang road tax. so sekeliling tu.. either ade border aje, ataupon ade design sket. yg jenis plain pon ade kot, tp susah sket nak cari. bese sy jumpe yg berdesign aje.

sticker khas utk lekat roadtax awak boleh beli kat kedai baiki kereta.. atau kedai jual accessories/tint kereta, usually harga paling murah RM 5-10 atau under RM 30, depends pd designnye mcmmane.

tgk link ni, bbrp cth sticker. awak boleh pilih samada nak beli sticker yg related dgn kerete awak. katelah kereta Honda, boleh beli sticker yg ade logo Honda. katelah minat MU, pilih MU punye sticker.. etc

^
bbrp cth sticker road tax

so tayah pk dah nak koyak slow2 ke ape. dr lekat road tax direct ke cermin kereta, lekat road tax tu pd sticker road tax see thru tu, pestu baru lah lekat kat cermin kereta.. :P

^
rupe road tax yg korang akan dpt mcmni kan?

^
lekat atas sticker mcm ni

bila dah lekat kat atas sticker ni, awak mmg leh ubah kedudukan seme sticker awak kat cermin kereta. tade dah nak risau bende tu lekat sampai tinggal sisa ke ape. :D

....

anyway.. pd mereka2 yg tatau kewujudan sticker khas utk road tax (plastic holder), boleh ikut tips2 di bwh. papepon, sy nasihatkah, bila dah tanggal seme, boleh la beli plastic holder tu, save effort utk buang sisa. beli je yg murah RM 5-10, takkan taleh kot? :P


1st STEP: cara2 utk tanggalkan sticker dgn mudah.

pilih salah satu..

1. gune HAIR DRYER
- biar gam tu cair sket, senang sket nak tanggal slow2.
ataupon
2. jemur kereta kat tmpt panas kejap dlm 1 jam
- bila dah agak2 suam la sticker tu, eheh.. boleh cube tanggal.

2nd STEP: cara2 utk tanggalkan sisa2 gam yg tertinggal

A) cara2 utk tanggalkan sisa2 gam yg tertinggal (cermin bertinted)

pilih salah satu..

1. baby oil
2. perfume beralcohol
3. minyak masak

* gune kain lembut utk tenyeh bhgn yg bersisa lepas dah apply dgn salah satu bhn di atas.

..ATAU..

B) cara2 utk tanggalkan sisa2 gam yg tertinggal (cermin bertinted)

pilih salah satu..

1. WD-40
2. lighter fluid.
3. thinner

* gune kain lembut utk tenyeh bhgn yg bersisa lepas dah apply dgn salah satu bhn di atas.

3rd STEP : cara2 nak lekatkan road tax ke cermin kereta

pilih salah satu..

1. pindahkan road tax dan tampal pd sticker khas berwindow utk road tax (yg sy sebutkan atas td)
2. keratan kertas road tax yg korang dpt tu, tayah tanggal road tax dr kertas tu, trus tampal kat cermin dgn selotape / masking tape. ehehe.
3. pindahkan road tax ke plastic see thru, yg korang boleh beli kat kedai stationary (gune utk binding buku, ade plastic biasa gune utk muke dpn). kat setiap bucu plastic tu potong boleh potong 3 segi / 4 segi atau potong keliling 1 cm kecik ske dr size road tax. reasonnye spy ade border sket utk gam road tax tu kene pd cermin kereta. bhgn yg tak tertutup tu, adalah bhgn gam road tax yg akan kene direct pd cermin kete.

erm.. #3 kalo tak phm, refer gambar kat bwh. sy bg 3 pilihan. :P


Labels: ,





Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...