Summary of my weight loss:
I have loss 18 kg + 25.5 inches with 2 Herbalife shakes + 1 normal meal.
I loss another 1 kg + 24.1 inches after I stopped taking Herbalife shakes.
To date, I have lost a total of 19 kg + 49.6 inches of my body.
I'm currently taking 2-3 normal meals per day.
I'm no longer dependent on Herbalife Shakes for more than 5 years.


Disclaimer:
All Herbalife Food Products are Halal Certified
except for Chocolate Peanut Protein Bar.
Click link for more details.

Copyright:
Please note that all photos and text is solely own by ADIEHA and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy and paste, to reproduce, to use or to modify the photos and text in any way, alone or in any other context, without the written permission by the owner in advance. For any inquiries email me at adieha@gmail.com


Older Posts    Home    Newer Posts


Friday, December 30, 2011

How to Prevent Teamix from Clumping

Tips Penjagaan Teamix

Soalan dr downline sy, Buah Kecapi. :))

Q: Cik adieha..nak tanya, teamix saya ada 1/6 botol lagi...tapi dia macam keras2 sikit..ok lagi kan? ke dah rosak?

A: expiry date lame lg kan? teamix jd keras sbb dah masuk angin atau kene air. masih boleh gune lg. cume kene hancurkan dulu la ketulan2 tu. senang sket nak scp.

lain kali.. jage teamix elok2. byk kali dah sy experiment utk jage teamix ni.. dan ini la yg berkesan.

- jgn nganga botol teamix tu lame2 sgt. procedure utk scp teamix : sediakan sudu, bukak penutup, scpkan, letak teamix dlm cawan/gelas, botol tu tutup trus dan simpan balik dlm almari. dah simpan botol teamix, lepas2 tu baru la nak bancuh teamix dgn air.
- pestu sudu yg nak gune utk scp tu mesti kering, lembab pon taleh.. dan bersih la. so reserve 1 sudu khas utk teamix.
- sudu tu sy nasihatkan letak luar botol, bukan dlm botol. ehehhe.
- bila nak buat teamix, jgn diri dekat kipas. bernapas pon taleh. so jgn la letak hidung anda dekat dengan muncung teamix tu. :))
- jgn letak teamix dekat2 dgn tmpt yg berair. letak dlm almari la. tmpt yg kering dan tak humid.
- tips paling penting, dan sy rase sgt membantu. yg aluminium foil tutup teamix tu, awak jgn bukak abis, awak tebuk lobang kecik aje kat ujung. cukup2 utk awak masukkan sudu dan scp teamix awak kuar.

haa byk tu tips menjage teamix. elok share dlm blog ni. :))

...

ade sorang lagi penah tanye soalan yg same kat formspring. refer below.

Q: Hi. tea mix i tu dah jadi berketul-ketul. i rasa coz botol x ditutup ketat dan terkena air .adakah ianya selamat untuk digunakan.coz rasa sayang sgt nak buang? thank you ~ source link

A: blom expired lg kan? yer mmg dah masuk air + angin la tu. so next time, bila beli teamix baru, jage bebetul. sudu kene gune yg bebetul kering. tgn mase scp pon kene kering.. taleh lembab. bila nak scp out teamix pon, jgn amik mase lame.. nnt masuk angin.

for now, disbbkan berketul2.. cube kaco2 dgn sudu.. biar sebati sket. ketul tu tade la jd besar sgt. kalo biarkan, nnt seme serbuk jd keras, kene pecah2kan plak.

Labels: , ,





Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...