Summary of my weight loss:
I have loss 18 kg + 25.5 inches with 2 Herbalife shakes + 1 normal meal.
I loss another 1 kg + 24.1 inches after I stopped taking Herbalife shakes.
To date, I have lost a total of 19 kg + 49.6 inches of my body.
I'm currently taking 2-3 normal meals per day.
I'm no longer dependent on Herbalife Shakes for more than 5 years.


Disclaimer:
All Herbalife Food Products are Halal Certified
except for Chocolate Peanut Protein Bar.
Click link for more details.

Copyright:
Please note that all photos and text is solely own by ADIEHA and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy and paste, to reproduce, to use or to modify the photos and text in any way, alone or in any other context, without the written permission by the owner in advance. For any inquiries email me at adieha@gmail.com


Older Posts    Home    Newer Posts


Monday, July 09, 2012

How long does Teamix 100g lasts?



akhirnye, teamix dah abis dah. lupe plak nak ckp ari tu. teamix abis 7 July 2012, 2 hari yg lepas. :P

mari kite tgk brp lame 1 botol Teamix 100g sy boleh bertahan.

Pd 15 March 2011, sampailah 2 teamix 100g (original + peach) yg sy order. kite assume ajela, 16 March 2011, sy start consume teamix 100g (peach) dulu. bila botol tu abis sy tak catit plak. lupe. :(

tp yg sy pasti, pd 7 July 2012, abis teamix 100g (original). :P

so btwn 16 March 2011 dan 7 July 2012, ade 480 hari kat situ, ini tempoh utk abiskan 2 botol teamix 100g. so utk 1 botol, kite bahagi ajela 2.. dpt 240 hari.

1 bottle of Teamix 100g lasts for 240 days = 8 months

sy selalu consume teamix 2 kali sehari, sy letak 1/4 tspn teamix setiap kali. so maknenye 1 botol Teamix 100g kalo scoop 1/4 tspn setiap kali ade 240 x 2 = 480 servings.

harga 1 botol teamix 100g pd 50% discount, harga utk supervisor (effective 18 April 2012)
RM 122.96 / 480 = RM 0.26

which means, harga 1 gelas teamix sy = RM 0.26



...

sy nasihatkan, korang2 yg bukak botol F1/F3/teamix yg baru, kalo korang nak tau brp lame botol korang last, korang tulis la 'start date' dan 'end date' kat botol tu. nnt dah selesai, leh kire brp lame 1 botol tu last. at least leh budget brp botol nak kene beli dalam sebulan/setahun. ye tak?

sy ni dok soh org, tp sendiri blom buat. hajat dihati mmg nak catit la utk next teamix sy. kdg2 teringat jgk letak dlm blog, tp kdg2 lupe jgk. wahaha. :P

so skang ni, sy teamix-less. nak beli, tp ntah.. hahaha. mungkin nak beli NRG tea dan 1 Teamix 100g (peach) la kot. tgk la dulu.

//additional info: 23 Jan 2013
korang boleh gunekan website ini - Date Difference, untuk tau berapa hari in between start date dan end date. tayah nak susah2 nak kire bagai. key in start date dan end date, click GO!, trus dpt tau, brp hari, brp minggu, brp bulan, etc. :P

...

anyway, bermula esok, new delivery charges akan bermule, so sape2 yg nak dpt free delivery bila purchase at/above RM 501 at retail, buat la mlm ni. ok? esok dah kene purchase at/above RM 1001 at retail utk dptkan free delivery. byk tu kene kuar duit semata2 nak dptkan free delivery. :-s

Labels: , ,





Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...