Summary of my weight loss:
I have loss 18 kg + 25.5 inches with 2 Herbalife shakes + 1 normal meal.
I loss another 1 kg + 24.1 inches after I stopped taking Herbalife shakes.
To date, I have lost a total of 19 kg + 49.6 inches of my body.
I'm currently taking 2-3 normal meals per day.
I'm no longer dependent on Herbalife Shakes for more than 5 years.


Disclaimer:
All Herbalife Food Products are Halal Certified
except for Chocolate Peanut Protein Bar.
Click link for more details.

Copyright:
Please note that all photos and text is solely own by ADIEHA and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy and paste, to reproduce, to use or to modify the photos and text in any way, alone or in any other context, without the written permission by the owner in advance. For any inquiries email me at adieha@gmail.com


Older Posts    Home    Newer Posts


Wednesday, January 23, 2013

How long does NRG Tea lasts?



last time, sy ade buat kiraan Berapa lame teamix 100g saya boleh bertahan?. so ingatkan nak buat yg same jgk la utk NRG Tea. senang nak keep track. lgpon ramai yg tanye brp lame 1 botol NRG Tea ni boleh last kan?

anyway, akhirnye botol NRG Tea saya abis arini, 23 January 2013, mase brunch. since NRG Tea dah abih, sy bukak botol Teamix 100g (Peach) plak utk minum lepas dinner.

mari kite tgk brp lame 1 botol NRG Tea 60g sy boleh bertahan.

NRG Tea (1st bottle)
start date : 26 July 2012
end date : 23 January 2013

1 bottle of NRG Tea 60g lasts for 181 days = 5 months 28 days ~ 6 months

same dgn teamix, sy selalu consume NRG Tea 2 kali sehari, sy letak 1/4 tspn setiap kali. kalo 1 botol NRG Tea 60g boleh tahan selama 181 days, maknenye 1 botol NRG Tea 60g ada... 181 x 2 = 362 servings

harga 1 botol NRG Tea 60g pd 50% discount, harga utk supervisor (effective 16 Oct 2012)...
RM 52.20 / 362 = RM 0.14

which means, harga 1 gelas NRG Tea saya = RM 0.14

...

sy nasihatkan, korang2 yg bukak botol F1/F3/teamix/nrg tea yg baru, kalo korang nak tau brp lame botol korang last, korang tulis la 'start date' dan 'end date' kat botol tu. nnt dah selesai, leh kire brp lame 1 botol tu last. at least leh budget brp botol nak kene beli dalam sebulan/setahun. ye tak?

korang boleh gunekan website ini - Date Difference, untuk tau berapa hari in between start date dan end date. tayah nak susah2 nak kire bagai. key in start date dan end date, click GO!, trus dpt tau, brp hari, brp minggu, brp bulan, etc. :P

sy pon dah start buat utk seme brg yg sy beli termasuk lah skincare products. at least boleh tau berbaloi ke tak kite beli certain2 products ni. kalo cepat abis, tp harga mahal tak padan dgn amount yg korang beli, buat ape kan? :P

...

terlupe plak nak snap gambar botol kosong NRG tea. nak snap skang dah taleh dah, sbb sy dah isikan bbrp teaspoon Teamix Peach kat dalam botol NRG tea. sbb bulan depan (insyaallah) nak pegi umrah, takkan nak bawak botol Teamix Peach yg penuh dengan serbuk tea plak kan. better letak sket aje cukup2 untuk mase sy travel. ye tak? lagipon botol NRG tea ni kecik comel aje. :P

//updated: 24 Jan 2012
setelah dipk-pkkan, sy snap jgkla gambarnya. wahahah. tp taleh tunggang terbalik tanpa penutup mcm Teamix 100g yg lepas, kang terkuar isi dalam plak. :))

...

//updated: 23 Jan 2013

NRG Tea (2nd bottle and probably the last)
start date : 17 July 2013
end date : 23 January 2014

1 bottle of NRG Tea 60g lasts for 191 days = 6 months 8 days ~ 6 months

nmpknya, lebih kurang sama dengan tempoh hayat mcm 1st bottle. yg 2nd tahan lame sket, sbb ade masa saya minum air lain selain nrg tea. certain days sy akan minum nrg tea sekali sehari aje.

anyway, reason kenapa saya tulis 2nd bottle nrg tea ni probably the last; Herbalife ada announce stok NRG tea akan abis 30 Dec 2013 yg lepas. dan saya tgk dalam online catalog, NRG tea dah tade dalam list product. mungkinkah NRG tea akan di-discountinued? selalunya kalo setakat stok abis, HL takkan buang product tu dari list. masih akan appear dlm catalog, cuma kat sebelah ada dot warna merah to symbolize 'unavailable'. cth mcm power mixer tu. memanjang tade stok, tetap ade aje dalam catalog. kalo ada stok pon kejap aje. pestu abis stok lagi. ehehhe. 

Labels: , ,





Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...