Summary of my weight loss:
I have loss 18 kg + 25.5 inches with 2 Herbalife shakes + 1 normal meal.
I loss another 1 kg + 24.1 inches after I stopped taking Herbalife shakes.
To date, I have lost a total of 19 kg + 49.6 inches of my body.
I'm currently taking 2-3 normal meals per day.
I'm no longer dependent on Herbalife Shakes for more than 5 years.


Disclaimer:
All Herbalife Food Products are Halal Certified
except for Chocolate Peanut Protein Bar.
Click link for more details.

Copyright:
Please note that all photos and text is solely own by ADIEHA and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy and paste, to reproduce, to use or to modify the photos and text in any way, alone or in any other context, without the written permission by the owner in advance. For any inquiries email me at adieha@gmail.com


Older Posts    Home    Newer Posts


Friday, March 22, 2013

Psyllium Husk (brand Natural's Care)

Korang tau tak Carrefour telahpon diambil alih oleh Aeon (company Jepun). So no more Carrefour, dan nama barunya Aeon Big. Hmm. Harga brg kat situ pon naik jgk la. Huhu.

AEON Co. Ltd. From Japan has recently taken over AEON BIG on the 1st of November 2012. Following from the said takeover, AEON BIG is currently managing and operating 27 stores which comprise of hypermarkets and supermarkets in Malaysia. All the aforesaid stores (formerly under the trademark of “CARREFOUR” ) are currently undergoing the rebranding exercise under the new management. ~ Carrefour Announcement

Last 2 weeks pg sane tak masuk pon kat dalam hypermarket, just round2 kat area food court dan beli kat gerai2 jual baju aje. Nampaklah, logo kat bangunan pon dah bertuka, Aeon Big. tp sy mmg perasan sgt la, tak ramai org yg membeli groceries kat dalam hypermarket tu, mahal sgt kot? Selalu bila time tengahari tu punye la ramai, parking boleh penuh. Skang bila dah bertukar tgn, even dah tengahari,  masih byk parking yg kosong.

Since saya selalu akan beli Psyllium Husk kat Carrefour, nampaknya, saya kene beli dari tempat lain la. Sebab sejak Carrefour dah tade, memang family saya dah start beli grocery kat Giant plak. takkan nak pg Aeon Big, semata2 nak beli Psyllium Husk kot? :P

Kat Giant tade plak nampak Psyllium Husk ni. tatau la kot kot tak jumpa aisle yg mane. kat Giant Taman Pertama, mmg tak penah nampak. kat Giant Sri Gombak pon same, tak jumpe jgk. tak penah nmpk pon aisle brg imported kat Giant, ke mmg tade?

2 hari lepas, elok2 mak saya nak beli ubat kat 1 farmasi yg kiteorg selalu singgah iaitu Farmasi Kesuma, dekat2 area OTK. tgh2 mak sy nak bayar tu, sy mcm biasa melilau tgk barang lain. tetibe terpandang ade botol2 Psyllium Husk. dia dok paras bawah sket. tu yg baru terperasan. terus amik 1, tgk dekat2, tgk harga dan weightnya. sy try recall harga PH yg sy beli kat Carrefour dulu dalam RM 25 lebih jgk utk 500 g. Saya kalo boleh nak elakkan beli Psyllium Husk kat farmasi, sbb selalunye kat farmasi harga mahal, tp kuantiti psyllium hush tu sket aje. tp disbbkan harga nya tak jauh beza, sy pon amik la 1 botol, trus bayar skali la dgn ubat2 lain. wahahah.

...

Okay jom tgk harga dia lg murah ke mcmmane.

Psyllium Husk from Carrefour, Brand Nature Quest
250 g = RM 18
500 g = RM 27.50
1 kg = RM 55

Psyllium Husk from Farmasi Kesuma, Brand Natural's Care
450 g = RM 25.90
500 g = how much?

(500 / 450) x 25.90 = RM 28.77 ~ RM 28.80

500 g = RM 28.80

so mahal sket jela. takpe. kire yg lebih tu extra caj utk bekas dia tu. elok jgk dtg dlm bekas mcm tu. senang nak kaup. pestu bila elok2 dalam bekas, at least tak masuk angin.

...

ni rupe PH sy yg baru. blom bukak lg. yg lame punye tinggal 1 bekas dadih lg, tp bekas dadih tu jenis besar sket, bukan kecik mcm dalam link tu tau. :P




Labels: , , , ,





Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...