Summary of my weight loss:
I have loss 18 kg + 25.5 inches with 2 Herbalife shakes + 1 normal meal.
I loss another 1 kg + 24.1 inches after I stopped taking Herbalife shakes.
To date, I have lost a total of 19 kg + 49.6 inches of my body.
I'm currently taking 2-3 normal meals per day.
I'm no longer dependent on Herbalife Shakes for more than 5 years.


Disclaimer:
All Herbalife Food Products are Halal Certified
except for Chocolate Peanut Protein Bar.
Click link for more details.

Copyright:
Please note that all photos and text is solely own by ADIEHA and can only be used with strict permission from the owner. It is not allowed to download, to store, to copy and paste, to reproduce, to use or to modify the photos and text in any way, alone or in any other context, without the written permission by the owner in advance. For any inquiries email me at adieha@gmail.com


Older Posts    Home    Newer Posts


Thursday, August 07, 2014

Fasting Planner 2014

Macam biasa setiap tahun kena plan bila nak Puasa 6 dan Puasa Ganti. Saya punya goal each year, suka selesaikan puasa ganti dalam bulan Syawal terus. Tak suke delay-delay. Lagipon baru aje puasa 1 bulan dalam Ramadhan, dah terbiasa bangun awal, perut pon dah terbiasa kalo tak makan 13 jam lebih.. so tade masalah la bila buat secara berterusan.

Mari kite tengok.


^
ini label warna untuk setiap kotak. :P


^
29 June adalah 1st Ramadhan.

Elok-elok plak period datang sebelum puasa ramadhan. Memang dijangka 20 August akan period pon. So awal sehari gitu. :P


^
1st Syawal adalah pada 28 August.

Start tinggal puasa?
19 to 23 July 2014

How many days to ganti puasa?
5 days


^
1st Zulkaedah adalah pada 27 August.

When to puasa 6?
1 to 6 August 2014 = 6 days

Saya mula Puasa 6, sehari selepas balik dari kampung, 1 August. Sambung puasa terus menerus sampai 6 August, dah settle Puasa 6. Weekend tu kebetulan tade invitation open house, so baik puasa terus lah.

When to puasa ganti?
7 to 8 August 2014 = 2 days
11 to 13 August 2014 = 3 days

Hari ini (7 August) 1st day puasa ganti. Plan nak sambung puasa lagi esok. Pestu break kejap, sebab weekend ni ade open house. Sambung balik Puasa Ganti 11 hingga 13 August depan. Insyaallah boleh settlekan Puasa Ganti pada 13 August ni. :D

Label kuning, 17 August tu, jangkaan period. Kalo ikutkan, memang sempat la nak settle Puasa 6 dan Puasa Ganti, since saya start puasa pon agak awal tahun ni.

Labels: ,





Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...